insigne 100 jaar welpen week 5
Estelle en Tijmen hebben samen een prachtige taart gebakken voor het insigne. Alle foto’s staan in het foto-album. Ook proberen? Hier is het recept:
Nodig voor cake:
- 4 eieren
- 250 gram suiker
- 250 ml slagroom
- 250 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
- Rasp van 1 citroen
Bereiden
- Klop de eieren met suiker tot deze lichtgeel en lobbig is geworden (5-10 min). Citroenrasp toevoegen. Spatel vervolgens voorzichtig bloem, bakpoeder en zout lepel voor lepel door het beslag.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het beslag
- Vet een bakvorm goed in bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.
- Bak de cake net onder het midden van de oven op 175gr (160 hete lucht) in ongeveer 1 uur.
- Laat de cake afkoelen en stort op een bord of taartplateau.
Nodig voor versieren
- 1 pot aardbeienjam
- 500 gr Aardbeien
- 200 ml Griekse yoghurt
- Fondant in allerlei kleurtjes
- Bekertje water (om fondant vast te plakken)
Versieren
- Snij de aardbeien in plakjes
- Snij de taart 2x door. 1x insmeren met jam en 1x met griekse yoghurt en daar de aardbeiplakjes opleggen. Lagen terug op elkaar leggen
- Buitenkant taart insmeren met jam (jam beetje warm maken, dan smeert het beter) en dan uitgerolde fondant erop. Overige randjes eraf snijden
- Versieren maar!
Schrijf als eerst een reactie