insigne 100 jaar welpen week 5

30 mei 2020
Tineke Klomp

Estelle en Tijmen hebben samen een prachtige taart gebakken voor het insigne. Alle foto’s staan in het foto-album. Ook proberen? Hier is het recept:

Nodig voor cake:

  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Rasp van 1 citroen

Bereiden

  • Klop de eieren met suiker tot deze lichtgeel en lobbig is geworden (5-10 min). Citroenrasp toevoegen. Spatel vervolgens voorzichtig bloem, bakpoeder en zout lepel voor lepel door het beslag.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het beslag
  • Vet een bakvorm goed in bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.
  • Bak de cake net onder het midden van de oven op 175gr (160 hete lucht) in ongeveer 1 uur.
  • Laat de cake afkoelen en stort op een bord of taartplateau.

Nodig voor versieren

  • 1 pot aardbeienjam
  • 500 gr Aardbeien
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • Fondant in allerlei kleurtjes
  • Bekertje water (om fondant vast te plakken)

Versieren

  • Snij de aardbeien in plakjes
  • Snij de taart 2x door. 1x insmeren met jam en 1x met griekse yoghurt en daar de aardbeiplakjes opleggen. Lagen terug op elkaar leggen
  • Buitenkant taart insmeren met jam (jam beetje warm maken, dan smeert het beter) en dan uitgerolde fondant erop. Overige randjes eraf snijden
  • Versieren maar!

Schrijf als eerst een reactie