insigne 100 jaar welpen week 4

09 mei 2020
Tineke Klomp

Er zijn deze week weer taarten gebakken, quiz-antwoorden ingeleverd, podcast beluisterd en recordpogingen verzonnen. Amber en Evert hebben inmiddels hun insigne verdiend. Zij hebben zelfs de extra opdracht gedaan, contact zoeken met een andere groep welpen. Knap hoor! Wie volgt? De opdrachten staan in het 1e nieuwsbericht over het 100 jaar welpen insigne.

Toine heeft een heerlijke chocolade cake gemaakt. Hij heeft een eigen YouTube kanaal waar het filmpje van de bereiding op staat: https://youtu.be/jI2UBqtNmtA
Dus snel kijken allemaal!

Ryan heeft een appeltaart gebakken. Hij heeft een appeltaartmix gebruikt en zo doe je dat:

  • wel de rozijnen een kwartiertje in lauw water en dep droog
  • plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm voor
  • vet de springvorm in
  • roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe
  • kneed alles tot een samenhangend deeg
  • bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt in blokjes
  • meng de appelblokjes met suiker, kaneel en rozijnen
  • doe alles in de vorm en druk aan
  • bestuif het aanrecht met wat bloem, maak rolletjes van het overige deeg en druk ze plat zodat het reepjes worden
  • leg de reepjes kruislings over de vulling
  • bestrijk de reepjes en de rand met wat losgeklopt ei
  • bak de appeltaart in 60 – 75 minuten goudbruin en gaar
  • laat de appeltaart ongeveer 1 uur afkoelen, verwijder dan de vorm en eet smakelijk

 

 

 

Schrijf als eerst een reactie